mandag den 28. januar 2013

Ikke helt efter planen




.... Med ferie kom sygdom. Jeg ved ikke, om det er et udtryk for rent uheld, eller om det også er en reaktion på en ret stresset periode op til eksamen. Men uanset hvad putter jeg mig godt ned under dynen, drikker litervis af te, ser serier og spiser appelsiner, i håb om at noget af det skal gøre mig rask i en fart. Havde nogle lidt andre planer for min ferie! Set på den lyse side får jeg slappet rigtig godt af, og det er dejligt at have tid til.

I øvrigt: Tak til jer, som ønskede mig held og lykke før min eksamen i torsdags! Det gik rigtig fint, synes jeg. Det var en skriftlig prøve, så resultatet har jeg ikke endnu.. men mavefornemmelsen er god. Jeg håber, at I som også stod og skulle til eksamen klarede jer godt igennem (:

onsdag den 23. januar 2013

Et skridt videre..




Jeg er lige forbi for en kort bemærkning.. De seneste par dage har nemlig stået på intensiv eksamenslæsning, og min udfordrede hjerne er på nippet til at stå af. Men i morgen kl. 13 er det heldigvis overstået, og jeg kan med god samvittighed nyde en uges fri, inden jeg starter i klinikken igen.

Farvel skole, Aalborg, pendlerliv og vanvittige døgnrytme: Vi ses først til september!

tirsdag den 22. januar 2013

Hvad mænd ikke forstår

Active moist fra Dermalogica // Frakke fra Ganni // 
Støvler fra Billi BI // Pressed mineral foundation fra Youngblood

Kender I det? På den ene side føler man et enormt behov for at købe noget bestemt (som i: verden-går-under-i-morgen-hvis-jeg-ikke-får-fingrene-i..), og på den anden side ved man godt, at det nok ikke er det mest fornuftige. Sådan har jeg det lidt for tiden eller nok nærmere det meste af tiden.

Hvis ikke jeg var begrænset af min fattigrøvs-SU (..og fordi jeg ville få moralske skrupler af at fyre så mange penge af på én gang.. Og fordi jeg jo lige er blevet overforkælet til jul...), havde jeg straks anskaffet mig de lækre sager ovenfor. Det ville virkelig bringe glæde i en kold tid med lidt selvforkælelse.. Desuden er det jo også ting, som jeg mangler. Faktisk.

Men selvfølgelig kan jeg lægge låg på mig selv og tænke rationelt. For selvfølgelig skal jeg ikke have alt det...I hvert fald ikke LIGE nu....

søndag den 20. januar 2013

Mens jeg venter på forår..








Efter en ret intens uge på studiet har jeg brugt weekenden på at puste ud og koble af.. Indendøre vel at mærke. For pyh, hvor er det dog vanvittig koldt udenfor! Dog kiggede solen en lille smule frem i dag, så jeg nåede at tage nogle billeder med forårsfornemmelser, inden lejligheden igen blev forvandlet til en mørk hule.. (!) Hvor glæder jeg mig bare til forår - lyset der vender tilbage, og dagene der bliver længere.. Indtil da putter jeg mig godt ind under tæppet i godt selskab med fastelavnsboller, en gammel filmklassiker og ynglingsteen for tiden med det meget passende navn: Grøn fantasi...

fredag den 11. januar 2013

Uventet fridag







Var netop nået med toget til Hobro Station meget tidligt i morges, da en sms tikkede ind om, at dagens undervisning var aflyst. Vi kom hurtigt ud og fandt straks et lyntog tilbage til Aarhus. Da vi ankom, var solen kun næsten stået op, og det var egentlig ret hyggeligt at cykle gennem byen i morgentrafik og klar frost. På vejen købte jeg ind til lidt god morgenmad, og da jeg kom hjem, fik jeg hurtigt fundet dyne og varm te frem.

Og siden har dagen egentlig bare stået på ren afslapning: Sofahygge, blogkiggeri og udsigten til fine snefnug, der langsomt dalede ned udenfor - kun afbrudt af en omgang fastelavnsboller, der lige skulle slås sammen og i ovnen. De vakte glæde hos kæresten, da han kom hjem (:

Nu er jeg klar til en weekend uden alt for mange planer. Det er tiltrængt efter nogle lange dage på studiet, alt for lidt søvn og en eksamen, der nærmer sig med hastige skridt..

Rigtig god weekend!

Når man falder for fristelser..





Forleden faldt jeg over disse lækre ting fra COS (jeg ryger i fælden hver gang...!). Det er måske lidt svært at se ud fra billederne, men den karrygule sag er en slags sweatshirt-kjole, der går til omkring knæet, og som har trekvart ærmer. Den er i en rigtig lækker, lidt tyk, kvalitet, som er perfekt til hverdagsbrug.

Sweatshirt-kjolen var sat ned med 50 % og retfærdiggjorde dermed at jeg lige købte tørklædet også... (;

onsdag den 9. januar 2013

Julegaveregn







Den seneste tid har jeg gerne ville vise jer et udpluk af de fine gaver, som jeg fik til jul. Men jeg besluttede mig for at vente, til de var pakket helt ud og havde fået deres rigtige plads. Og som I kan se, er jeg simpelthen blevet så forkælet. Både med ting som jeg på forhånd havde ønsket mig, og ting som jeg slet ikke havde regnet med. Det har også været en god blanding af praktiske ting, noget til boligen og lidt selvforkælelse.

Nu nyder jeg at gå og kigge på de ting, som har fundet plads rundt omkring i hjemmet. Det er så forfriskende, når der kommer nyt til - og så varmer det bare endnu mere, når man ved, at det kommer fra mennesker, som man holder af! 

tirsdag den 1. januar 2013

Året der gik







Et lille tilbageblik på året der gik.

Det var et år, hvor studiet fyldte det meste. Først gennemførte jeg min første klinikperiode som jordemoderstuderende, hvor jeg blandt andet tog imod mit første barn (og en hel del derefter..). En begivenhedsrig periode, hvor jeg lærte en masse og fik rykket mine grænser. Og så blev jeg for alvor bekræftet i, at jeg er endt på rette hylde! Derefter fulgte en lang skoleperiode, hvor de daglige togture og masser af læsning virkelig fik sat min disciplin på prøve. Den er heldigvis ved at se en ende på nu, og om blot en måned vender jeg tilbage til Aarhus og min næste klinikperiode..

Året bød desuden på en fantastisk tur til Italien, hvor vi fandt et sandt sommerparadis med ro, varme, lækker mad og plads til tosomhed. Vi købte også en bil, hvilket gjorde det lidt nemmere at tage på nogle små udflugter, bl.a. til strandene langs det sydlige Djursland og på gåture ved Norsminde. Samtidig har vi været gode til at bruge byen, og vi har ofte cyklet ud på havnen for at kigge til alt det nye byggeri, eller gået lange ture ud forbi Mindeparken og Marselisborg Slot.

Det var egentlig et år uden for mange dikkedarer, og hvor tiden bare er fløjet afsted.. Nu er jeg spændt på at se, hvad 2013 byder på (: