tirsdag den 11. december 2012

De Urørlige


I går aftes var jeg i biografen og se den franske film "De Urørlige" ("The Intouchables") med to veninder. Jeg synes ofte, at jeg har været ret skuffet efter at have forladt biografsalen, men denne gang var jeg virkelig positivt stemt. Her var en film, der lykkedes i at finde balancen mellem at være sjov og tankevækkende, uden at være hverken plat, sentimental eller klichéfyldt (!)

Filmen handler om millionæren Philippe, der er blevet lam fra halsen og ned efter en paraglidingulykke. Han søger derfor en personlig hjælper, der skal hjælpe ham med stort set alt. Overraskende falder valget på den rapkæftede og halvkriminelle Driss, der kommer fra trange kår i Paris' forstæder. Umiddelbart synes forskellene imellem de to for store, men på trods udvikler de efterhånden et stærkt og meget usædvanligt venskab.

Fortællingen - som er baseret på en sand historie - ramte plet i mit film-elskende hjerte (er jeg den eneste, der falder for den slags feel-good?!). Så hvis i overvejer en tur i biografmørket, kan den varmt anbefales!

6 kommentarer:

 1. Nej overhovedet ikke. Jeg er selv faldet fuldstændig for filmen. Jeg synes der er lidt hollywood over den, men intet der gør noget. Elsker især scenen i operaen, det var jo for sjovt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha.. Åh ja. Det var vist også min ynglings!

   Slet
 2. Den film lyder fuldstændig som min kommende yndlingsfilm! Jeg skal da vidst nok lige en tur i biografen! Tak for anbefalingen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du vil ikke fortryde det (: Jeg har helt lyst til at tage ind og se den igen....

   Slet
 3. Den film er SÅ skøn, så du er klart ikke den eneste, der falder for den slags feel good film :)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at skrive en kommentar - Den vil blive læst og værdsat (: