fredag den 17. august 2012

Syndige chokoladeboller



Opskriften på gårsdagens bagesucces kommer her:

Giver ca. 12 stk

50 g. gær
8 spsk vand
3 dl. letmælk
3 tsk sukker
1 knivspids salt
1/2 dl. smagsneutral olie
2 håndfulde grofthakket, god mørk chokolade
ca. 600 g. hvedemel
1 æg til pensling

Opløs gæren i lunkent vand.
Tilsæt det øvrige, men hold lidt af melet tilbage.
Ælt dejen sammen og ælt efterhånden mere mel i, til dejen slipper.

Lad dejen hæve ca. 45 min.

Dejen formes til boller, og efterhæver dernæst i 15-20 min.
Pensles med æg og bages 10-12 min. ved 225 grader almindelig ovn.

Velbekomme!

.. I øvrigt bliver bollerne også glimrende uden chokolade; man kan fx tilsætte lidt revet gulerod og solsikkekerner i stedet for, eller man kan erstatte en smule af hvedemelet med en grovere version, hvis bollerne skal være knap så usunde (:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at skrive en kommentar - Den vil blive læst og værdsat (: